Energetische therapie

Behandel­wijze

Energetische anatomie

Het lichaam bestaat uit aders en organen oftewel ‘meridianen’ en ‘chakra’s’. Bij elke ader waar bloed doorheen stroomt bevindt zich een meridiaan van energie. Deze zorgt ervoor dat het bloed goed circuleert en de bloedcellen hun functie goed uitvoeren.
Deze chakra’s en meridianen geven gemiddeld een halve meter licht rond ons lichaam. Deze ronder verlichting om ons heen wordt ook wel aura genoemd. Dit energielichaam kan men behandelen met handoplegging. Het is erg belangrijk dat het energielichaam gezond blijft. Elke blokkade in het energielichaam veroorzaakt een ziekte of blokkade in ons fysieke-, emotionele-, mentale en/ of spirituele lichaam.

Fysiek herstel

Een energiebehandeling kan op het fysieke lichaam zorgen voor ontspanning. Teveel stress en daarmee te strak gespannen spieren, kunnen zich ontspannen na een behandeling met energie, doordat het zenuwstelstel als het hormoonstelsel aan het werk worden gezet om de spanning af te voeren.

Emotionele balans

Een energiebehandeling op het emotionele lichaam zorgt ervoor dat we onze emoties in balans kunnen brengen, situaties kunnen relativeren en in het groter perspectief kunnen plaatsen. Als je met elkaar bespreekt wat je dwars zit word je je bewust van bijvoorbeeld herhalende patronen, zelfondermijnende gedachten of gevoelens, negatieve gevoelens.

Mentale weerbaarheid

In gesprek met elkaar help ik je te onderzoeken wat de reden is waardoor het lijkt dat je telkens in cirkels aan het lopen bent. Wat is daarbij jouw beeld van de wereld? Welke overtuiging(en) en gedrag horen daarbij? Het is niet de bedoeling om de gedachten en overtuigingen te bestempelen als ‘goed’ of ‘fout’. Het is wat het is en accepteren dat dit ook een deel van je is, zorgt ervoor dat je mentaal tegen een stootje kan.

Spirituele inzichten

Door alle bovenstaande facetten met elkaar te bespreken en te luisteren naar je lichaam, vormt zich een beeld van jouw spirituele gezondheid. Het is zelfs mogelijk om vanuit dit beeld jouw unieke talent op te maken en ermee aan de slag te gaan. Zo gezegd; jouw reden om hier op aarde te zijn.

Energetische therapie

Natuurgeneeskundige of energetische therapie is een eeuwenoude behandelwijze, die in vele culturen wordt toegepast. Als therapeut heb ik een holistische visie op gezondheid en kijk ik vooral naar de balans en eenheid van jouw energie.

Energie laten stromen

Alles wat leeft en alle materie op aarde heeft energie en een uitstraling. Ook de mens is “energetisch” geladen. In het lichaam stroomt energie. Zonder die energie is er geen leven of bestaan mogelijk. Door teveel stress, verdriet, ongemak of andere emoties wordt deze energie “anders”. Daardoor kunnen ziekten of klachten ontstaan. Een energetisch therapeut laat de energie weer stromen, stimuleert het zelfgenezend vermogen om zo de balans te herstellen, waardoor je weer in evenwicht komt.
De energetisch therapeut geeft de cliënt inzicht ten aanzien van het persoonlijk proces, zodat de cliënt de mogelijkheid krijgt tot bewustwording en persoonlijke groei. De behandeling door de energetisch therapeut kan preventief, curatief of palliatief zijn.
Natuurgeneeskunde gaat vaak prima samen met reguliere geneeskunde.

“It is only with

the heart

that one can see rightly;
what is essential is invisible to the eye”

The little prince

Mijn werkwijze

Holistische coaching:

verbinding met jezelf en nieuwe inzichten

Mijn coaching bestaat uit een vorm van therapeutische holistische gesprekken, waarbij ik je tools aanreik om je de kern van je probleem te laten inzien. Met mijn helder voelen en helder weten kom ik snel tot de kern van je probleem van waaruit je leeft en reageert naar de buitenwereld. Ik coach je om wezenlijk in verbinding te komen met jezelf, en daardoor met de anderen om je heen en geef jou nieuwe inzichten.
Door gesprekken in combinatie met aardingsoefeningen, meditaties en visualisaties brengen we het bewustwordingsproces op gang en creëren we een bodem om vanuit rust en ontspanning te leven.
Hoeveel sessies je nodig hebt is heel individueel en afhankelijk van je klachten. Gemiddeld hebben mensen na 6 sessies daadwerkelijk een transformatie gerealiseerd. In combinatie met healing gaat het proces sneller, omdat hierbij innerlijke rust wordt gecreëerd en emoties in beweging worden gezet, waardoor een basis wordt gelegd voor transformatie. We komen zo sneller tot positieve resultaten.

Mijn healing zorgt voor innerlijke rust, aarding en balans

Bij de healing lig je op een behandel tafel. Je houdt je kleding aan. Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen. Je neemt schone sokken en een handdoek mee voor de behandeling. Vaak vraagt men mij wat voor healing ik geef. Ik zal dit als volgt willen beschrijven:
Ik ervaar mijn healing als een gave van genezende handen en wil hier geen label op plakken. Ik werk vanuit mijn intuïtie. Mijn behandelingen stem ik af op ieder individu. Ik haal blokkades weg bij de chakra’s ( op fysiek, mentaal, emotioneel en zielsniveau), waardoor deze weer vrij kunnen gaan stromen en je meer innerlijke rust, aarding en balans ervaart.
Daarnaast, als onderdeel van de energetische behandelingen, stem ik mij af op het innerlijke kind van de cliënt. Ik ga daarmee in gesprek om in contact te komen met de pijn en het verdriet, de overtuigingen die er zijn en wat er onbewust is weggestopt en wat weer gezien mag worden.
De combinatie van ervaring en kennis stelt mij in staat om jou te helpen met jouw hooggevoeligheid, rouw, trauma, pijn en verdriet. Het vraagt moed om te investeren in jezelf en jezelf op de eerste plek te zetten. Samen met jou ga ik het proces van verandering aan, waardoor je weer veerkracht, balans en rust mag ervaren en we een stevige basis creëren.

Energetische Therapie voor wie?

Energetische therapie kan je helpen, kan verlichting geven en kan inzichten bieden bij:

  • Mentale problemen; stress en spanningen, burn-out, depressieve gevoelens, angsten en paniek, verminderd zelfvertrouwen, onrust, het niet onder controle hebben van emoties.
  • Moeilijke thema’s in het leven; verdriet, het aangaan van relaties, rouwverwerking, scheiding en verlies, levensvragen.
  • Lichamelijke klachten zoals; pijnklachten, hormonale klachten, vermoeidheid, hooggevoeligheid/HSP, hoofdpijn, koud lijf, drukgevoel op het hoofd, overgevoeligheid lichten/of geluid, spierspanning en Prikkelbare Darm Syndroom.
  • Tevens kan een energetische behandeling pijn verlichtend en rustgevend werken voor mensen met een chronische ziekte.
  • Ook kan een energetische behandeling ondersteunend zijn bij mildere klachten of juist extra energie geven tijdens drukkere periodes. Het is ook een fijne oppepper tijdens donkere dagen, of als moment van ontspanning en rust. Het in balans brengen van lichaam en geest is als een ‘APK’ voor lichaam en geest.
  • Ik begeleid in mijn praktijk hoogsensitieve kinderen en nieuwetijdskinderen en hun ouders. In gesprek met elkaar gaan we onderzoeken wat ouders en hun kind nodig hebben. Centraal staat dat uw kind vanuit zijn of haar eigen spirituele wijsheid en met plezier deel kan nemen aan de samenleving.

Bij ernstige fysieke of geestelijke gezondheidsklachten raad ik je aan eerst contact op te nemen met jouw huisarts.

“De energetische therapie heb ik als heel prettig ervaren”

vrouw - 38 jaar

Je bent welkom

Praktijkadres

Sartrestraat 3
7323 GR Apeldoorn

Contact

06 – 39 660 587

info@innerlijkezelf.nl

Openingstijden van de praktijk

maandag en woensdag 19:00 – 21:00 uur
zaterdag 08:30 – 13:00 uur
Behandeling op afspraak

Wegens privé omstandigheden is de praktijk tijdelijk gesloten. Excuses voor het ongemak. 

Of vul onderstaand formulier in